Selecteer een pagina

Waarom liever Best of Breed dan een geïntegreerd ERP systeem met boekhouding?

Kies je als bedrijf voor erp software met zoveel mogelijk functionaliteiten of kies je voor de oplossing die het beste aansluit op jouw bedrijfsprocessen? Steeds vaker maken bedrijven de keuze voor laatst genoemde. Ofwel een ‘best of breed’ oplossing in plaats van een volledig geïntegreerd ERP software systeem.

Veel geïntegreerde systemen zijn begonnen als boekhoudsoftware en van daaruit doorontwikkeld tot ERP software. Deze software bepaalt uw bedrijfsprocessen en dwingt uw organisatie in een keurslijf. Op den duur gaat dat vaak knellen… Bij een best of breed oplossing staat de business en de bedrijfsprocessen van een organisatie aan de basis…een hele andere uitgangspositie en daarom, de naam zegt het al 😉, vaak de betere oplossing op het gebied van flexibiliteit en functionaliteit.

Herkent u deze situatie?

Er moet snel een order aangepast worden. Echter de order is al doorgeleverd. Je kunt geen regels meer toevoegen aan de order maar vooral: je kunt de hoeveelheden niet meer wijzigen. Alles terugdraaien dan maar –  je bent al gauw een uur of meer verder…

Een nieuwe implementatie is een extra dankbare taak als de klant afstapt van een geïntegreerd systeem. Een efficiency verhoging tot 130%(!) is geen uitzondering.

Door de ’scheiding’ tussen Qbil-Trade en de boekhoudsoftware is een wijziging, toevoeging of correctie op een mutatie snel gemaakt. Met een paar muisklikken ben je klaar. Een mutatie terugdraaien binnen een geïntegreerd systeem vergt meer handelingen….

En de voordelen van een geïntegreerd systeem dan? Onze intelligente interfaces met de (voor  jouw) beste boekhoudsystemen op de markt zorgen ervoor dat je niets dubbel hoeft in te voeren en ook de juiste informatie vanuit de boekhouding beschikbaar heeft in Qbil-Trade.

Of het nu gaat om periodeafsluitingen per maand, kwartaal of per jaar, wanneer je jouw handelsactiviteiten administratief afhandelt met Qbil-Trade®, zal je sneller en eenvoudiger de periodeafsluiting doen.

Met Qbil-Trade heb je een duidelijke scheidingslijn tussen trade en boekhouding zonder dat je hierbij dubbele invoer hebt. Door deze scheidingslijn bespaar je tijd en moeite.

Ik haal als trader mijn targets niet omdat ik een groot deel van mijn tijd verdoe aan toestemming vragen of ik mijn contract of afroep mag veranderen. Zonder deze flexibiliteit wordt ik beperkt in mijn functie”.

Kleine aanpassing wijziging betekende al gauw 2 uur extra werk

Ik werkte op de exportafdeling van een internationaal bedrijf dat chemische grondstoffen over de hele wereld exporteerde. We werkten met een bekend en groot ERP pakket.

Als één van onze orderpickers, net voor verlading, een vat van een bepaald batchnummer niet kon vinden…..en dat kwam nogal eens voor….was dat een drama. Uren extra werk: alles terugdraaien, crediteren, nieuwe documenten opmaken…Wat een stress!

Met Qbil-Trade is zo’n kleine wijziging – ook echt een kleine wijziging.

De voordelen van uw keuze voor Qbil-Trade, best of breed

Binnen Qbil Trade kun je de krediet- en positielimieten bewaken en beheren, inkoopfacturen inboeken waarbij direct grootboekrekeningnummer en BTW code worden geselecteerd, facturen en creditnota’s aanmaken, debiteuren- en crediteuren beheren, automatisch de intracommunautaire aangifte (CBS-IDEP) doen en valuta’s hedgen. Per relatie zijn meerdere BTW nummers selecteerbaar.

Behalve de in- en verkoopfacturen is het ook mogelijk om relatiegegevens naar het boekhoudsysteem te exporteren, inclusief de crediteur- en debiteurnummers die in het boekhoudsysteem worden gebruikt.
Ook de krediet en positielimieten en onze valuta hedging module communiceren vice versa met de boekhoudsoftware.

De voordelen:

  • Bespaart veel tijd
  • Maximale flexibiliteit
  • Gebruiksvriendelijk
  • Geen dubbele invoer
  • Kans op fouten bij het invoeren van gegevens wordt geminimaliseerd

Wilt u ook gaan voor een ‘best of breed’ oplossing? Wilt u meer weten over onze software Qbil Trade? Neem contact op met ons!