Selecteer een pagina

Implementatie

Een grondige voorbereiding is het halve werk!

We beginnen met het doornemen van een hele grondige checklist. Hierin zijn vrijwel alle mogelijke functionaliteiten opgenomen: van datumnotatie tot het al dan niet cumulatief weergeven van de totalen in de positieoverzichten.

De praktijk wijst uit dat dit een effectieve voorbereiding is.

 

Bedrijfsprocessen scan

Onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat de bedrijfsprocessen in de grondstoffen cq commodity handel een zeer specifieke aanpak vereisen. Daarom is een lang analyse traject vooraf, meestal niet nodig. Wij zijn immers gespecialiseerd in jullie vakgebied.

Voordat we voor jullie aan de slag gaan, lopen wij samen met jullie alle bedrijfsprocessen door. Met de invoering van een nieuw informatiesysteem, zoals onze software Qbil-Trade, kan het nodig zijn om in het licht van kwaliteitszorg (ISO), compliance (GMP) of gewoon efficiëntie de bedrijfsprocessen aan te passen en hermodelleren.

Qbil helpt je graag en hanteert hierbij een pragmatische aanpak. Voor de hele organisatie of een afgebakend deel hiervan.

Installatie, configuratie, conversie en implementatie

Om te beginnen installeren en configureren wij de ERP software op jullie online omgeving. Hierna moeten relatiegegevens, stamgegevens (productgegevens, verpakkingen, betaalcondities, grootboekrekeningen, valuta etc), actuele mutaties (en indien gewenst oude gegevens) en de voorraadstanden worden ingevoerd in Qbil-Trade. Hiervoor zijn een tweetal keuzes:

SAMEN

Zowel bij Qbil Software als bij jouw onderneming wordt een vaste contactpersoon aangewezen. Vooraf worden de taken en verantwoordelijkheden vastgelegd zodat voor alle partijen helder is wie waar voor verantwoordelijk is.

WIJ DOEN HET

Wij nemen jullie al het werk voor de implementatie uit handen. Een ervaren projectmanager begeleidt het hele implementatietraject en bewaakt de tijdige en juiste uitvoering. Qbil Software verzorgt ook de invoer van de gegevens. Met deze optie heb je geen omkijken naar de implementatie en wordt er geen druk op jouw organisatie uitgeoefend.

Training

De gebruikers krijgen een training in het werken met Qbil-Trade. Deze training wordt bij jullie op locatie gegeven. Of online via Zoom. 

En tot slot…

Natuurlijk komt er veel meer kijken bij een implementatie. Denk hierbij aan back-up procedures, eventuele koppelingen met andere applicaties, maatwerk, testen, support, etc. Vooraf wordt er samen met jou een gedegen en uitgebreid plan van aanpak opgesteld.

Wij zitten klaar

Om voor jullie aan het werk te gaan!

Meer weten?

Beter inzicht in uw posities? Vraag vandaag nog een demonstratie aan. Laat u overtuigen en kijk hoe uw organisatie beter kan inspelen op marktbewegingen en hoe dit resulteert in een winstgevend aan- en verkoopbeleid.

Wij zitten klaar om al je vragen te beantwoorden!

Qbil Software
+31 (0) 318 50 20 26