Selecteer een pagina

Software voor de handel in koffie, thee en cacao

Wie start zijn dag nu niet met een kopje thee of wordt pas echt wakker na een kop koffie? Wellicht met een beschuitje met hagelslag? Of een chocolade croissant? Zowel koffie, thee maar ook cacao spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven.  

Maar daarnaast zijn het ook belangrijke handelsproducten. Koffie is zelfs het tweede (!) belangrijkste handelsproduct na ruwe olie.  Vanzelfsprekend is daar ook passende software voor ontwikkeld: Qbil-Trade. ERP software speciaal voor de handel in koffie, thee en cacao.  

 

 

Handelssoftware voor KOFFIE, THEE & CACAO 

 

Vaak worden deze drie populaire grondstoffen in één adem met elkaar genoemd. Wat dan ook overeenkomt zijn de prijsfactoren die van invloed zijn op de prijs van koffie, cacao of thee. Zoals bijvoorbeeld de kwaliteit van de koffiebonen of de thee (melange), de levertijd maar ook de klimaatomstandigheden en politieke situatie in land van herkomst. Daarnaast worden koffie en cacao op dezelfde termijnbeurzen verhandeld.  

Naast de overeenkomsten zijn er tevens genoeg verschillen. Het zijn op zichzelf staande handelsproducten. Met ieder zijn eigen specifieke kenmerken, processen, bewerkingen en diverse verpakkingen. Daar hoort natuurlijk software bij die aansluit bij de specifieke in- en verkoopprocessen, productie en logistiek van koffie, cacao en thee.  

Voor de handelaar in koffie, thee of cacao biedt Qbil-Trade software:

 

POSITIELIJST

Een realtime positielijst geeft uw handelsposities exact weer. In één overzicht ziet u uw voorraden, inkopen en verkopen. Voor vandaag maar ook voor morgen, volgende week en volgende maand.  

HEDGING

  • Valuta hedging 
  • Koffie & Cacao hedging 
    • Voor de termijnhandel met lots in cacao en koffie op de termijnbeurzen in Londen (Euronext Liffe) en New York (ICE / CS&CE)  

OPSLAG / EXTERNE VOORRAADLOCATIES & WAREHOUSES 

In Qbil-Trade wordt voorraad overzichtelijk weergegeven. U kunt eenvoudig de voorraad selecteren per warehouse of per voorraadlocatie. Of het nu om intern opgeslagen voorraad of extern opgeslagen voorraad gaat. U kunt de voorraad per werkmaatschappij maar ook de totale voorraad bekijken. 

MENGMODULE 

Onze mengmodule is geschikt voor diverse bewerkingen van koffie, thee of cacao. Zoals onder andere blenden, branden, drogen, breken, reinigen, persen en malen. 

QUALITY 

Onze software helpt u om te voldoen aan alle (inter)nationale wetgeving en eisen zoals HACCP, GMP+, Trustfeed, ISO 22000 en meer op het gebied van (voedsel) veiligheid voor mens en dier en milieu.  

Daarnaast is onze software ingericht voor het registreren van verwerken van diverse keurmerken zoals UTZ organic, RFA, BIO en Fairtrade.  

SAMPLES & KEURINGEN 

Onze software ondersteunt u om de kwaliteit te bewaken in het hele bedrijfsproces. Registraties en keurrapporten van bijvoorbeeld samples en cuppings kunnen worden verwerkt en opgeslagen in onze software.  

TRACEABILITY

Qbil-Trade® voorziet in de traceerbaarheid van alle goederen vanaf inkoop, productie, verwerking tot distributie. 

 

Laat uw business floreren

Met ERP Software die perfect aansluit bij uw bedrijfsvoering

Meer weten? 

 

 

Wij zitten klaar om al je vragen te beantwoorden:

Qbil Software 
+31 (0) 318 50 20 26