Selecteer een pagina

ERP software voor de handel in koffie, thee en cacao

Vaak worden deze drie populaire grondstoffen in één adem met elkaar genoemd. Er zijn dan ook wel wat overeenkomsten tussen deze grondstoffen. Bijvoorbeeld de factoren die van invloed zijn op de prijs van koffie, cacao of thee. Zoals de kwaliteit van de groene koffiebonen of de thee (melange), de levertijd maar ook de klimaatomstandigheden en politieke situatie in land van herkomst. Daarnaast worden koffie en cacao op dezelfde termijnbeurzen verhandeld.

Maar naast de overeenkomsten zijn er tevens genoeg verschillen. Het zijn wat dat betreft echt op zichzelf staande handelsproducten. Met ieder zijn eigen specifieke kenmerken, processen, bewerkingen en diverse verpakkingen.

Onze software houdt daar vanzelfsprekend rekening mee. Wij vertellen je daar graag meer over.

 

 

Handel in groene Koffie, Thee & Cacao? Onze ERP software is dé oplossing! 

Generiek biedt onze ERP software handelsbedrijven in koffie, thee of cacao het volgende:

 

POSITIELIJST

Een realtime positielijst geeft jouw handelsposities exact weer. In één overzicht zie je jouw voorraden en geplande inkopen en verkopen. Voor vandaag maar ook voor morgen, volgende week en volgende maand(en).

 

HEDGING

• Valuta hedging
• Koffie & Cacao hedging
• Voor de termijnhandel met lots in cacao en koffie op de termijnbeurzen in Londen (Euronext Liffe) en New York (ICE / CS&CE)

 

OPSLAG / EXTERNE VOORRAADLOCATIES & WAREHOUSES

In Qbil-Trade wordt voorraad overzichtelijk weergegeven. Je kunt eenvoudig de voorraad selecteren per warehouse of per voorraadlocatie. Of het nu om intern opgeslagen voorraad of extern opgeslagen voorraad gaat. Je kunt de voorraad per werkmaatschappij bekijken maar ook de totale voorraad van alle werkmaatschappijen te samen.

 

MENGMODULE

Onze mengmodule is geschikt voor diverse bewerkingen van koffie, thee of cacao. Zoals onder andere blenden, branden, drogen, breken, reinigen, zeven, persen en malen.

 

QUALITY

Onze software helpt je om te voldoen aan alle (inter)nationale wetgeving en eisen zoals HACCP, GMP+, Trustfeed, IFS, ISO 22000 en meer op het gebied van (voedsel) veiligheid voor mens en dier en milieu. SKAL Bio certificerin
Daarnaast is onze software ingericht voor het registreren van verwerken van diverse keurmerken zoals UTZ organic, RFA, BIO en Fairtrade.

 

SAMPLES & KEURINGEN

Verder ondersteunt onze software om de kwaliteit te bewaken in het hele bedrijfsproces. Registraties en keurrapporten van bijvoorbeeld samples en cuppings en product evalutaties kunnen worden verwerkt en opgeslagen in onze software.

 

TRACEABILITY

Vanzelfsprekekend voorziet onze ERP software Qbil-Trade® in de traceerbaarheid van alle grondstoffen en ingredienten. Vanaf inkoop en productie tot en met verwerking en distributie.

Laat uw business floreren

Met ERP Software die perfect aansluit bij uw bedrijfsvoering

Meer weten?

Beter inzicht in uw posities? Vraag vandaag nog een demonstratie aan. Laat u overtuigen en kijk hoe uw organisatie beter kan inspelen op marktbewegingen en hoe dit resulteert in een winstgevend aan- en verkoopbeleid.

Wij zitten klaar om al je vragen te beantwoorden!

Qbil Software
+31 (0) 318 50 20 26