Selecteer een pagina

ERP software voor handel in granen & zaden

Ouder dan de weg naar Rome is de handel in commodity grondstoffen zoals graan, rijst, tarwe, gerst en rogge. En nog altijd zijn deze commodity grondstoffen belangrijke handelsproducten.

Granen, (oliehoudende) zaden en peulvruchten worden zowel lokaal als internationaal verhandeld als ingrediënten voor voedsel en diervoeders. De traceerbaarheid van de ingredienten is noodzakelijk. 

Daarnaast gaat het hier om grondstoffen met een hoge volatiliteit ofwel sterk fluctuerende prijzen. Veelal verklaarbaar door factoren zoals vraag en aanbod, oogstramingen, valutarisico’s, voorraadvorming maar ook door speculatie. Om risico’s af te dekken wordt er veel in termijncontracten gehandeld en worden valuta gehedged.

ERP software voor de handel in graan

Wij hebben ERP software ontwikkeld speciaal voor de handel in agrarische grondstoffen zoals granen en zaden. Wij hebben gedegen kennis van de granen & zaden grondstoffenmarkt en begrijpen de uitdagingen waarmee de handelaren in granen, zaden en peulvruchtgrondstoffen en ingrediënten te maken hebben.

Onze ERP software Qbil-Trade is volledig ingericht op het inkopen en verkopen van granen en zaden, productie (bewerking), de logistiek, risicobeheer en natuurlijk de traceerbaarheid van de grondstoffen en ingredienten. Denk hierbij o.a. aan: 

POSITIELIJST / HANDELSBOEK

De realtime positielijst wordt ook wel het orderboek of handelsboek genoemd. Deze geeft uw handelsposities in één overzicht exact weer. Per product of productgroep ziet u uw voorraden, inkopen en verkopen. Voor vandaag maar ook voor morgen, volgende week en volgende maand.  

CONTRACTMANAGEMENT

In- en verkoopcontracten afsluiten, beheren en uitvoeren inclusief inkoopadministratie, facturatie en commissie / brokerage afhandeling, offertes, prijsbepaling, order management voor het afroepen van deel-hoeveelheden van de contracten.

RISICOBEHEER met o.a.: 

  • HEDGING
    • Valuta hedging 
    • Contract hedging 
  • POSITIELIMIETEN & KREDIETLIMIETEN 
  • DIVERSE RAPPORTAGES
  • AUTHORISATIE LEVELS
    • Notificaties, instelbare alerts en goedkeuringen

DROGE STOF GEHALTE BEREKENING

 

LOGISTIEK

Met o.a. een duidelijke logistieke planning voor het volgen van de product en goederenstromen, automatisch aangemaakte transportopdrachten, leveringsbevestiging, paklijst, laad of losopdrachten, vrachtbrief, bill of lading instructies, Halal, Kosher, health certificaten en andere documenten.

Ook is onze software voorzien van een weegbrug functionaliteit en een digitale koppeling met douane, Kamer van Koophandel en Portbase of welk ander Port Cummunity System. 

OPSLAG / EXTERNE VOORRAADLOCATIES & WAREHOUSES 

In Qbil-Trade wordt voorraad overzichtelijk weergegeven. U kunt eenvoudig de voorraad selecteren per warehouse of per voorraadlocatie. Of het nu om intern opgeslagen voorraad of extern opgeslagen voorraad gaat. U kunt de voorraad per werkmaatschappij maar ook de totale voorraad bekijken. 

PRODUCTIE / MENGMODULE

Onze mengmodule is geschikt voor diverse bewerkingen van granen, zaden en peulvruchten zoals onder andere het reinigen, schonen, drogen, pletten, blenden, breken, persen, malen of opzakken. Met een paar klikken kunt u altijd terug naar de bron. De traceerbaarheid van de grondstoffen blijft gewaardborgd. 

TRACEABILITY

Qbil-Trade® voorziet in de traceerbaarheid van alle goederen vanaf inkoop, productie, verwerking tot distributie. 

QUALITY 

Onze ERP software Qbil-Trade helpt u om te voldoen aan alle (inter)nationale wetgeving en eisen zoals HACCP, GMP+, Trustfeed, ISO 22000 en meer op het gebied van (voedsel) veiligheid voor mens en dier en milieu.  

SAMPLES & KEURINGEN 

Onze software ondersteunt u om de kwaliteit te bewaken in het hele bedrijfsproces. Registraties, keurrapporten of analyse certificaten kunnen worden verwerkt en opgeslagen in onze software.  

Laat uw business floreren

Met ERP Software die perfect aansluit bij uw bedrijfsvoering

Meer weten?

Beter inzicht in uw posities? Vraag vandaag nog een demonstratie aan. Laat u overtuigen en kijk hoe uw organisatie beter kan inspelen op marktbewegingen en hoe dit resulteert in een winstgevend aan- en verkoopbeleid.

Wij zitten klaar om al je vragen te beantwoorden!

Qbil Software
+31 (0) 318 50 20 26