Selecteer een pagina

ERP software voor de handel in grondstoffen voor voedingsmiddelen en diervoeders

 

Van smaakversterkers, kruiden en specerijen tot zetmelen, eiwitten, fruitconcentraten en suikers. Wij bieden voor handelsbedrijven in voedingsgrondstoffen en ingrediënten zeer goede ERP software.

Ook op het gebied van grondstoffen en ingredienten voor de food (levensmiddelen) en feed (diervoeders) industrie is Nederland één van de grootste exporteurs ter wereld. En de internationale markt voor voedingsmiddelen groeit nog altijd stevig door. Als gevolg van de groeiende wereldbevolking en de toenemende welvaart is er een enorme toename van vraag naar meer voedsel. Voeding voor zowel mens als dier.  En daardoor is er dus ook een groeiende vraag naar grondstoffen en ingrediënten voor de voedselverwerkende industrie. 

 

De afgelopen jaren waren er zowel sterke stijgingen als dalingen in de prijzen van grondstoffen. Onder andere ten gevolge van concurrentie vanuit opkomende markten maar ook door tegenvallende oogsten. De verwachting is echter dat door de toename van de wereldbevolking net als door de toenemende vraag, ook de prijzen zullen toenemen.

Bedrijven die actief zijn in de voedselbranche hebben niet alleen met een stijgende vraag te maken maar ook met steeds meer normen en regelgeving. Bijvoorbeeld de procedures voor de voedselveiligheid op basis van het HACCP-systeem. Daarnaast neemt ook de druk op maatschappelijk verantwoord ondernemen toe. De consument verwacht gezonde, veilige en smakelijke voeding maar de consument kijkt vervolgens ook naar duurzaamheid, milieu of het eerlijke handel betreft en dierenwelzijn.

 

ERP Software voor de handel in ingrediënten voor levensmiddelen en diervoeding

Om bovenstaande uitdagingen aan te gaan en om uw concurrentie voor te blijven, is goede software onontbeerlijk. Daarom hebben wij speciaal voor handelaren en toeleveranciers aan de voedselverwerkende industrie (zowel ten behoeve van levensmiddelen als ook ten behoeve van diervoeding) ERP handelssoftware ontwikkeld. 

Uw uitdaging:

 • Stimuleren van handelsvolumes en marges
 • Zorgdragen voor volumes, leveringen, marges, contractafspraken en -uitvoering alsmede kostprijsberekeningen
 • Zorgdragen voor een gezond voorraadniveau en daarnaast goede handelsposities
 • Nastreven van de relevante en geldende kwaliteits- en voedselveiligheidsvoorschriften

 

Met onze software oplossing bieden wij onder andere: 

 • Realtime overzichten van uw handelsportefeuille:
  • Posities waarbij u direct inzicht heeft in uw inkopen, verkopen, productie en ook uw voorraad.
  • Voorraadstanden
  • Marges
  • Valuta’s (incl hedging)
 • Snelle en efficiënte afhandeling van de goederenstromen als ook de bijbehorende documenten (paklijsten, leverbonnen, transport, douane, kvk etc),
 • Risicobeheer
 • Kwaliteitsbewaking en documentatie in het hele bedrijfsproces. U ondersteunt om te voldoen aan alle (inter)nationale wetgeving en eisen (GMP+, Skal, ISO/FSSC 22000 (HACCP), BRC en meer) op het gebied van (voedsel) veiligheid voor mens en dier en milieu.
 • Traceerbaarheid van alle ingrediënten en grondstoffen
 • En nog veel meer functies »  

 

ERP handelssoftware voor ingredienten en additieven voor voedingsmiddelen

Een groot deel van onze klanten zijn handels- en productiebedrijven voor voedingsmiddelen of diervoeders. Zij handelen in ingrediënten of bewerken deze tot een halffabricaat of eindproduct. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sportvoeding (nutrition), kruiden en specerijen, smaakversterkers, zetmelen, suikers, fruit ingredienten (fruitpulp, fruit concentraten), zoetwaren, soepen en snacks.

Laat uw business floreren

Met ERP Software die perfect aansluit bij uw bedrijfsvoering

Meer weten?

Beter inzicht in uw posities? Vraag vandaag nog een demonstratie aan. Laat u overtuigen en kijk hoe uw organisatie beter kan inspelen op marktbewegingen en hoe dit resulteert in een winstgevend aan- en verkoopbeleid.

Wij zitten klaar om al je vragen te beantwoorden!

Qbil Software
+31 (0) 318 50 20 26