Selecteer een pagina

ERP Trade software voor commodities en ingrediënten

De traders die onze ERP handelssoftware gebruiken, hebben op één beeldscherm altijd de realtime positielijst openstaan. Op een andere wordt het contractenscherm weergegeven om snel de inkoop- en verkoopcontracten te kunnen aanmaken en afsluiten. In de handelscontracten, ook wel termijncontracten of raamcontracten genoemd, worden direct de data of maanden van afname ingevoerd. En indien van toepassing worden hier ook de makelaar of tussenpersoon en (valuta) hedge contracten ingegeven.

Voor de handel in commodities, grondstoffen en ingrediënten: 

 

POSITIEBEHEER & ANALYSE

Geen trader kan zonder. In één overzicht, direct en realtime inzicht in je in- en verkoopcontracten, de voorraden en de planning. Je ziet precies wat je handelspositie is: nu, morgen, volgende week maar ook volgende maand. Jouw handelspositie is altijd duidelijk en inzichtelijk waardoor je veel sneller kunt inspelen op marktbewegingen.

De positielijst wordt volledig samengesteld op basis van je wensen.  Hoe dat er precies uitziet? Neem contact op met Qbil Software.

 

INKOOPMANAGEMENT

Hier worden de inkoopcontracten aangemaakt, ook wel termijn- of raamcontracten genoemd. In de contracten worden direct de data of maanden van afname ingevoerd. Tevens worden hier ook de transportorders aangemaakt en wordt eventuele commissie of makelaarskosten afgehandeld.

 

VERKOOPMANAGEMENT

Snel een offerte aanmaken en omzetten naar een verkoopcontract. Ook in deze contracten worden direct de data of maanden van afname ingevoerd. Hier worden ook contracten en valuta hedge contracten beheerd. Met een druk op de knop wordt een verkoopfactuur aangemaakt inclusief proforma facturen.

 

ORDERMANAGEMENT

In de afroeporder worden deel-hoeveelheden van de contacten afgeroepen maar ook directe orders (of back to back) is mogelijk. Herkomst, bestemming en de hoeveelheid wordt ingegeven. Bij herkomst moet je denken aan voorraad, voorraadlocatie of een inkoopcontract. De bestemming is de klant, voorraadlocatie of jullie eigen warehouse.

 

MARKTPLAATS »

Speciaal voor handelaren in melk- en zuivel ingrediënten: Dairy Trade Marktplaats. Een marktplaats binnen onze software Qbil-Trade die kopers en verkopers van melk- en zuivel ingrediënten samenbrengt. Uitsluitend voor klanten van Qbil Software.

 

COMMISSIE / MAKELAAR / BROKER CONTRACTEN

Verschuldigde commissies automatisch bijgehouden en berekend op basis van geleverde hoeveelheid of contracthoeveelheid.

 

DASHBOARD

In een oogopslag direct alle belangrijke management informatie tot uw beschikking. In overzichtelijke grafieken, diagrammen en draaitabllen. Het dashboard wordt realtime vanuit Qbil-Trade gegenereerd. Zo heeft u altijd de beschikking over de meest actuele stand van zaken: inzicht in uw posities, winst/verlies, kredietlimieten, valuta posities en meer.

 

RISICO MANAGEMENT

Qbil-Trade® ondersteunt in het verkleinen van handels en financiële risico’s door middel van krediet- en positielimieten, contract hedging, geïntegreerde valuta hedging op contractbasis, ingebouwde controls en een gepersonaliseerde functiescheiding. Meer weten? Gewoon even bellen 😉 +31 318 50 20 26 

 

MAAR…

Onze ERP software heeft nog veel meer te bieden. Dat vertellen we je graag maar nog liever laten we het je zien! 🙂 Neem contact met ons op voor (demo) afspraak!

Laat je business floreren

Met ERP Trade Software die perfect aansluit bij je bedrijfsvoering

Meer weten?

Beter inzicht in uw posities? Vraag vandaag nog een demonstratie aan. Laat u overtuigen en kijk hoe uw organisatie beter kan inspelen op marktbewegingen en hoe dit resulteert in een winstgevend aan- en verkoopbeleid.

Wij zitten klaar om al je vragen te beantwoorden!

Qbil Software
+31 (0) 318 50 20 26