Selecteer een pagina

Hoe u weer grip op uw onderneming krijgt

Uw onderneming groeit. Waar eerst Excel, naast uw boekhoudsoftware, een prima hulpmiddel was, onstaat langzaam een wildgroei aan allerhande ‘handige’ lijstjes en planningen. Meerdere versies van diverse spreadsheets zijn in omloop. U heeft geen idee hoe ‘actueel’ en vooral hoe ‘waar’ de data is waarmee gewerkt wordt. U mist het overzicht maar vooral hét inzicht in uw business. En u weet wat dat kost: geld.

Zeker bij de handel in grondstoffen  waar de volumes groot zijn en de marges vaak smal…. Juist dan is het belangrijk om ‘bovenop uw business te zitten’ en de winstgevendheid van uw handel goed in de gaten te houden.

Een aantal boekhoudsoftware pakketten bieden extra modules aan voor de handel. Op het eerste gezicht, een prima optie. Echter…deze software modules zijn vooral geschikt voor de voorraadhoudende, non-food groothandel. Niet voor de snelle handel in grondstoffen en ingredienten waarbij vaak gebruik gemaakt wordt van externe voorraadlocaties, directe leveringen en afroepcontracten.

Dat vraagt om een hele andere aanpak/benadering en daar hebben wij ons sinds 2004 in gespecialiseerd: bedrijfssoftware voor de handel in grondstoffen en ingredienten.

Met onze bedrijfssoftware heeft u altijd realtime inzicht in uw posities: in- en verkopen, voorraden en productie. Up-to-date (!) business informatie en snelle en efficiënte afhandeling van uw handels -en logistieke processen. Vanzelfsprekend zijn alle goederen traceerbaar. 

Het grootste deel van onze klanten zijn handelaren in agrarische grondstoffen voor levensmiddelen en diervoeders zoals zoals granen, (olie houdende) zaden, oliën & vetten, cacao, koffie, thee, zuivelingredienten, noten, kruiden, specerijen, etc. Allemaal ondernemingen voor wie het belangrijk is dat ze zicht en controle hebben op hun handel en grip op hun onderneming.

Onze software biedt een breed scala aan functies die onmisbaar zijn voor uw handel. Hieronder benoemen wij de belangrijkste functionaliteiten:

POSITIEBEHEER

Geen trader kan zonder. In één overzicht, direct en realtime inzicht in uw in- en verkoopcontracten, uw voorraden en productie. U ziet precies wat uw handelspositie is: nu, morgen, volgende week maar ook volgende maand.

CONTRACTMANAGEMENT

In- en verkoopcontracten afsluiten, beheren en uitvoeren inclusief inkoopadministratie, facturatie en commissie / brokerage afhandeling, offertes, prijsbepaling, order management voor het afroepen van deel-hoeveelheden van de contracten.

AFROEPORDERS

In de afroeporder worden deel-hoeveelheden van de contacten afgeroepen. Herkomst, bestemming en de hoeveelheid wordt ingegeven. Bij herkomst moet u denken aan voorraad, voorraadlocatie of een inkoopcontract. De bestemming is de klant, voorraadlocatie of uw eigen warehouse.

RISICO MANAGEMENT

Qbil-Trade® ondersteunt in het verkleinen van handels en financiële risico’s door middel van krediet- en positielimieten, contract hedging, geïntegreerde valuta hedging op contractbasis, ingebouwde controls en een gepersonaliseerde functiescheiding.

VOORRAADBEHEER

Inslagen en uitslagen van uw voorraden zijn makkelijk en snel in te zien en te beheren. Zowel voorraad op externe locaties, eigen warehouse maar ook silo-voorraad.

DROGE STOF GEHALTE BEREKENING

LOGISTIEK

Met o.a. een duidelijke logistieke planning voor het volgen van de product en goederenstromen, automatisch aangemaakte transportopdrachten, leveringsbevestiging, paklijst, laad of losopdrachten, vrachtbrief, bill of lading instructies, Halal, Kosher, health certificaten en andere documenten. Ook is onze software voorzien van een weegbrug functionaliteit en een digitale koppeling met douane, Kamer van Koophandel en Portbase of welk ander Port Cummunity System.

PRODUCTIE / MENGMODULE

Onze mengmodule is geschikt voor diverse bewerkingen zoals onder andere het reinigen, schonen, zeven, drogen, pletten, blenden, breken, branden, persen, malen of opzakken. Met een paar klikken kunt u altijd terug naar de bron. De traceerbaarheid van de grondstoffen blijft gewaardborgd.

TRACEABILITY

Qbil-Trade® voorziet in de traceerbaarheid van alle goederen vanaf inkoop, productie, verwerking tot distributie.

QUALITY

Onze ERP software Qbil-Trade helpt u om te voldoen aan alle (inter)nationale wetgeving en eisen zoals HACCP, GMP+, Trustfeed, ISO 22000 en meer op het gebied van (voedsel) veiligheid voor mens en dier en milieu. Daarnaast ondersteunt onze software u om de kwaliteit te bewaken in het hele bedrijfsproces zoals het registreren en opslaan van keurrapporten van bijvoorbeeld samples en cuppings.

 

MEER TOOLS & FUNCTIES »